Jezik

Pretraga

Pratite nas na:

facebookBUTTON

U JU ZAVOD “KOMANSKI MOST” U PODGORICI IZVEDENA SATIRIČNA KOMEDIJA “ČOVJEK ZA SVE” POZORIŠNOG DRUŠTVA “DIVAN” – PETNJICA, U PRODUKCIJI CENTRA ZA KULTURU PETNJICA

Mladi amaterski ansambl Pozorišnog društva „Divan” iz Petnjice, u produkciji Centra za kulturu iz Petnjice, nakon premijere satirične komedije “Čovjek za sve”, po tekstu i režiji dr Dragana Koprivice, izveo je prvu reprizu u humanitarne svrhe u Podgorici, u JU Zavod “Komanski most”, u petak, 9. februara, u 11 časova.

Korisnici Zavoda su spontano i na lijep način prihvatili ovu satiričnu komediju, uz puno smijeha i dobrog raspoloženja. Osoblje Zavoda, sa direktorom Vaseljem Dušajem, ocijenilo je da je dolazak mladih pozorišnih amatera iz Petnjice sa komedijom Koprivice razgalio sve prisutne, i uljepšao dan korisnicima Zavoda na Komanskom mostu, kao i osoblju ove humanitarne ustanove. Pritom je istakao da se na Komanskom mostu periodično organizuju i drugi kulturni sadržaji za korisnike ovog Zavoda, muzički, dramski i drugi.

Petnjički ansambl čine učenici Osnovne i Srednje mješovite škole: Maja Ramdedović, Ajla Muratović, Almina Ličina, Hana Muratović, Elza Ramčilović, Mirela Popara, Selma Popara, Samra Ličina, Ajša Šabotić, Zana Adrović, Rafet Smailović, Amar Kočan, Elmin Kočan, Leon Hodžić, Dado Kršić, Adam Korać i Adin Šabotić.

Glavnu ulogu u dramskom projektu, monodrami, koja prerasta u satiričnu grotesku s više likova, u funkciji kolektiva naspram otuđenog pojedinca, igra Emir Muratović, koji je na prošlogodišnjem, 47. Festivalu dramskih amatera u Bijelom Polju nagrađen od strane Žirija za glumačko ostvarenje.

Koprivica je ovim dramskim projektom htio da pruži novu priliku Emiru Muratoviću, i pomogne Petnjici da formira svoj stalni dramski ansambl, koji bi ovaj mali grad predstavljao na pozorišnoj amaterskoj mapi Crne Gore.

U ovoj satiričnoj komediji se razobličuje mitomanija s naših prostora i osvjetljavaju arhetipske slike likova u raznim profesijama savremenog i alijeniranog društva. Nakon izvođenja u Podgorici mladi amaterski ansambl će nastupati i u drugim crnogorskim gradovima, a predstava će biti prijavljena i za Festival dramskih amatera Crne Gore, koji se tradicionalno svake godine održava u junu u Bijelom Polju.

Nakon izvođenja predstave “Čovjek za sve” mladih iz Petnjice, Koprivica je obećao da će opet doći u Zavod “Komanski most”, sljedećeg puta s muzičkim programom i aforizmima.