Jezik

Pretraga

Pratite nas na:

facebookBUTTON

Druženje korisnika

U cilju prevencije i suzbijanja negativnih posledica izolacije po korisnike, dana 25.07. organizovan je izlet kojem je prisustvovalo 15 korisnika u pratnji 11 zaposlenih koji trenutno borave u karantinu. Tokom ovog izleta poštovane su sve mjere i preporuke Nacionalnog koordinacionog tijela. U tom cilju birana je i destinacija te onemogućen svaki kontakt sa trećim licima. Korisnici su dan proveli na Kučkim Koritima i Zatrijepču. U ovom izuzetnom prirodnom okruženju, proveli smo lijep dan uz muziku i druženje. Za naredni period planiramo slične izlete i za druge grupe korisnika.

OBAVJEŠTENJE: ZAPOSLENI KOMANSKOG MOSTA PONOVO U KARANTINU

Zbog novonastale situacije i u cilju sprečavanja širenja drugog talasa virusa korona, Krizni štab Zavoda Komanski Most po preporuci Nacionalnog Koordinacionog tijela donio je odluku da zaposleni koji neposredno brinu o zdravlju, higijeni i ishrani korisnika budu u karantinu. Od juče, 24.06.2020.godine, prva grupa zaposlenih, njih 29 je smještena u karantinu u hotelu ,,Lovćen”. Druga grupa zaposlenih koja će nakon 15 dana ući u karantin se trenutno nalazi u kućnoj izolaciji. U cilju očuvanja bezbjednosti naših korisnika, kao i pružanja pravovremene njege i zdravstvene zaštite preduzeli smo sve potrebne mjere iz svoje nadležnosti. Krizni štab ponovio je niz ranije donesenih odluka i mjera.

NF GRAĐANSKA ALIJANSA DONIRALA ZAVODU PREHRAMBENE PROIZVODE I HEMIJU

62520 1215a19.06.2020.god, NF Građanska Alijansa, donirala je i dopremila zavodu 40 paketa hrane (brašno,krompir,ulje,šećer,), kao i 40 paketa sredstava za higijenu (sapuni,šamponi, tečnost za suđe,deterdžent za rublje i dr.). Direktor zavoda Vaselj Dušaj, zahvalio se na donaciji, kao i na pokazanom osjećaju i brizi za populaciju korisnika, što zaslužuje posebno poštovanje. Zahvaljujući se na donaciji, direktor je rekao da je svaka donacija korisna i vrijedna, i to ne samo zbog njene materijalne vrijednosti, već i što se Zavoda i njegovih korisnika sjete dobri ljudi.

HELP MONTENEGRO DONIRAO ZAVODU HIGIJENSKE RUKAVICE

62520 122118.06.2020.godine u okviru donacije Help Montenegro, našoj ustanovi uručeno je 2000 zaštitnih rukavica. Direktor Vaselj Dušaj se zahvalio na donaciji. „Izuzetno sam zahvalan na ovako humanoj reakciji ljudi koji su prepoznali važnost i ozbiljnost situacije nakon pojave infekcije korona virusa u našoj zemlji, kako bismo na najefikasniji način mogli da odgovorimo na potrebe korisnika u ovoj izazovnoj situaciji po javno zdravlje. Zbog toga izražavam veliku zahvalnost, u ime zaposlenih, u ime naših korisnika, i u svoje ime, na pravovremenoj pomoći, koju ćemo iskorisiti na pravi način. Moram da napomenem da ovo nije prvi put da Help Montenegro pomaže našoj ustanovi.

Prva Nacionalna dječija SOS linija u Crnoj Gori

VIZUALI 2020 05 30 Nacionalna SOS linija FOTO 2 c VIZUALI 2020 05 30 Nacionalna SOS linija FOTO 1 c

Ministarstvo rada i socijalnog staranja je u decembru 2018.godine, u cilju pružanja podrške djeci i mladima Crne Gore da slobodno i anonimno govore o svojim problemima, strahovima i sumnjama uspostavilo uslugu Nacionalna SOS dječija linija. Nacionalna dječija SOS linija je licencirana, savjetodavna telefonska usluga, čiji su osnovni principi anonimnost, povjerljivost, besplatnost i dostupnost.
Pružalac ove usluge je JU Dječiji dom "Mladost" Bijela, koji je svoje višedecenijsko iskustvo u radu sa djecom i porodicama stavio u službu podrške djeci i mladima kroz savjetodavni rad u zaštiti od zlostavljanja i zanemarivanja kao i prevencije svih oblika nasilja. Djeci koja se obraćaju za pomoć zagarantovana je diskrecija.
Za vrijeme trajanja pandemije koronavirusa, u okviru kampanje #OstaniDoma, proširena je usluga Nacionalne linije i omogućeno je svakom djetetu u Crnoj Gori da dobije psihološku podršku i savjete u vezi s virusom Covid_19.
Nacionalna SOS dječija linija u Crnoj Gori dio je SOS dječijih linija koje je Evropska komisija uspostavila u većini zemalja EU i sve imaju isti broj: 116 - 111.
U cilju unapređenja ove usluge, novim Planom transformacije Dječjeg doma ”Mladost” Bijela 2020-2024 planirano je da besplatna savjetodavna telefonska linija bude na raspolaganju djeci Crne Gore tokom cijele godine.