Jezik

Pretraga

Pratite nas na:

facebookBUTTON

ZAHVALNOST AMBASADI UJEDINJENIH ARAPSKIH EMIRATA U CRNOJ GORI

Ambasada Ujedinjenih Arapskih Emirata u Crnoj Gori, 15.01.2020.godine, donirala je JU Zavodu ''Komanski most'' industrijsku mašinu za pranje veša ''Elektrolux'', kapaciteta 25 kg., kao i valjak za peglanje garderobe. Donaciju je na svečan način uručila otpravnica poslova u Ambasadi Ujedinjenih Arapskih Emirata, Dr.Hana Alkabi,u prisustvu svojih saradnika, kao I korisnika zavoda, zaposlenih i direktora Zavoda Vaselja Dušaja. Uručujući donaciju otpravnica poslova u Ambasadi Ujedinjenih Arapskih Emirata, Dr. Hana Alkabi je izrazila zadovoljstvo što joj se pružila prilika da posjeti ustanovu kao i da se upozna sa njenim radom na zbrinjavanju i rehabilitaciji korisnika. Naglasila je da će i u buduće pomagati ovakve i slične ustanove koje zbrinjavaju osobe sa posebnim potrebama. U ime korisnika i zaposlenih direktor Zavoda Vaselj Dušaj se zahvalio na vrijednoj donaciji i istakao da će ova donacija u punoj mjeri poboljšati kvalitet života korisnika. Direktor Zavoda je zamolio otpravnicu poslova Dr.Hanu Alkabi da prenese zahvalnost i tople pozdrave narodu njene zemlje.

KORISNICIMA ULJEPŠALI PRAZNIKE

100120 1Učenici Srednje medicinske škole sa profesoricama Brankom Kovačević i Aleksandrom Delibašić Vujotić obradovali su korisnike Zavoda Komanski most slatkišima i tako im uljepšali novogodišnje praznike. Učenici su sakupili oko 250 eura koje su opredijelili za kupovinu slatkiša za naše korisnike. Ideja je potekla od profesorica, a učenici su se rado odazvali akciji i potrudili se da je sprovedu u djelo. Direktor Zavoda Komanski most Vaselj Dušaj zahvalio se učenicima i profesoricama na donaciji i njihovoj želji da uljepšaju praznike korisnicima u ustanovi.

ZAHVALNICA OSNOVNOJ ŠKOLI MAKSIM GORKI

Povodom novogodišnjih praznika i završetka prvog polugodišta, u JU OŠ“Maksim Gorki“ u Podgorici, organizovan je Novogodišnji humanitarni bazar, na kome su svoje rukotvorine i slatkiše izlagali učenici te škole. Učenici, njihovi roditelji, ali i nastavnici su, još jednom, na djelu, pokazali svoju humanost i empatiju prema osobama sa posebnim potrebama, kojima je pomoć potrebna i uvijek dobrodošla. Novac od prodaje slatkiša i ukrasa, doniran je našem Zavodu kako bi korisnicima, bar malo, uljepšali novogodišnje praznike. Direktor, zaposleni i korisnici Zavoda se najsrdačnije zahvaljuju na donaciji, koja će biti iskorišćena za poboljšanje uslova života naših korisnika.

Aktivnosti na realizaciji Individualnih planova rada korisnika na planu socijalizacije – Upoznavanje uže i šire okoline

PODJELA NOVOGODIŠNJIH PAKETIĆA

U susret Novoj godini u Zavodu je 24.12.2019.godine, organizovano druženje korisnika sa predstavnicima nadležnih centara za socijalni rad, koji su uručili našim korisnicima novogodišnje paketiće. Podjeli novogodišnjih paketića poseban značaj dao je i Deda Mraz koji je uručio poklone svakom korisniku po na osob.  Na licima naših korisnika vidna je bila radost, sreća i oduševljenje. Direktor Vaselj Dušaj, zahvaljujući se predstavnicima nadležnih centara za socijalni rad, dodao je i to da je za naše korisnike najznačajnija topla riječ, riječ razumijevanja, što prije svega treba da imaju od svojih porodica, kao i podršku šire društvene zajednice. Neskrivenom radošću naših korisnika stvorena je prijatna atmosfera koja se prenijela i na predstavnike nadležnih centara za socijalni rad.Taj dan će našim korisnicima ostati u trajnom i lijepom sjećanju.Uslijedili su zagrljaji, želje i suze koje se nijesu mogle sakriti.