Jezik

Pretraga

Pratite nas na:

facebookBUTTON

U JU ZAVOD “KOMANSKI MOST” U PODGORICI IZVEDENA SATIRIČNA KOMEDIJA “ČOVJEK ZA SVE” POZORIŠNOG DRUŠTVA “DIVAN” – PETNJICA, U PRODUKCIJI CENTRA ZA KULTURU PETNJICA

Mladi amaterski ansambl Pozorišnog društva „Divan” iz Petnjice, u produkciji Centra za kulturu iz Petnjice, nakon premijere satirične komedije “Čovjek za sve”, po tekstu i režiji dr Dragana Koprivice, izveo je prvu reprizu u humanitarne svrhe u Podgorici, u JU Zavod “Komanski most”, u petak, 9. februara, u 11 časova.

Korisnici Zavoda su spontano i na lijep način prihvatili ovu satiričnu komediju, uz puno smijeha i dobrog raspoloženja. Osoblje Zavoda, sa direktorom Vaseljem Dušajem, ocijenilo je da je dolazak mladih pozorišnih amatera iz Petnjice sa komedijom Koprivice razgalio sve prisutne, i uljepšao dan korisnicima Zavoda na Komanskom mostu, kao i osoblju ove humanitarne ustanove. Pritom je istakao da se na Komanskom mostu periodično organizuju i drugi kulturni sadržaji za korisnike ovog Zavoda, muzički, dramski i drugi.

Petnjički ansambl čine učenici Osnovne i Srednje mješovite škole: Maja Ramdedović, Ajla Muratović, Almina Ličina, Hana Muratović, Elza Ramčilović, Mirela Popara, Selma Popara, Samra Ličina, Ajša Šabotić, Zana Adrović, Rafet Smailović, Amar Kočan, Elmin Kočan, Leon Hodžić, Dado Kršić, Adam Korać i Adin Šabotić.

Glavnu ulogu u dramskom projektu, monodrami, koja prerasta u satiričnu grotesku s više likova, u funkciji kolektiva naspram otuđenog pojedinca, igra Emir Muratović, koji je na prošlogodišnjem, 47. Festivalu dramskih amatera u Bijelom Polju nagrađen od strane Žirija za glumačko ostvarenje.

Koprivica je ovim dramskim projektom htio da pruži novu priliku Emiru Muratoviću, i pomogne Petnjici da formira svoj stalni dramski ansambl, koji bi ovaj mali grad predstavljao na pozorišnoj amaterskoj mapi Crne Gore.

U ovoj satiričnoj komediji se razobličuje mitomanija s naših prostora i osvjetljavaju arhetipske slike likova u raznim profesijama savremenog i alijeniranog društva. Nakon izvođenja u Podgorici mladi amaterski ansambl će nastupati i u drugim crnogorskim gradovima, a predstava će biti prijavljena i za Festival dramskih amatera Crne Gore, koji se tradicionalno svake godine održava u junu u Bijelom Polju.

Nakon izvođenja predstave “Čovjek za sve” mladih iz Petnjice, Koprivica je obećao da će opet doći u Zavod “Komanski most”, sljedećeg puta s muzičkim programom i aforizmima.

Dragan Bokan dobitnik Devetnaestodecembarske nagrade ustupio novčanu nagradu Zavodu,,Komanski most”

A083Dobitnik ovogodišnje nagrade 19. Decembar g-din Dragan Bokan, presjednik kompanije VOLI u potpunosti je ustupio novčanu nagradu našem Zavodu. Koliko god nas ova nagrada učinila ponosnim, jer postajemo svjesni da je naš napor prepoznat i priznat, ona nam i daje obavezu da nastavimo najbolje što možemo, kako za sebe, tako i za našu društvenu zajednicu, za naš grad i našu zemlju.
 
Riječi g-dina Bokana su prepoznatljive i dovoljno govore o društveno odgovornoj kompaniji, koja ima jasnu viziju,razvoj i napredak naše zajednice prožet humanizmom prema onima kojima je pomoć potrebna.
 
Direktor Zavoda Vaselj Dušaj se nasrdasčnije zahvalio g-dinu Bokanu na humanom gestu, koji je jedinstven i koji zavređuje duboko poštovanje.

Estradni umjetnik Rajo Simonović priredio koncert za korisnike Zavoda

Da humanost nipošto ne smije biti samo riječ, i da se najiskreniji osmijesi čuju samo uz pjesmu nesebično su nam pokazali 12.12.2017. godine Rajo Simonović, Daca Bojović, Jovana Vukčević, Vesna Perović, Jelena Mudronja, Rosanda Cimert, Maja Šćepanović, Srećko Savović, Bojan Živaljević i Balša Petrović. Neizmjerno smo im zahvalni što su svoje dragocijeno vrijeme utrošili za naše korisnike i što su na najljepši mogući način došli do njihovih srca, uz obećanje da će dolazak uskoro ponoviti.

CRNOGORSKA KOMERCIJALNA BANKA AD PODGORICA URUČILA DONACIJU ZAVODU

Crnogorska komercijalna banka,kao inicijator i nosilac više humanitarnih aktivnosti pokazala je svoju društvenu odgovornost i prema korisnicima Zavoda.
Naime,03.10.2017.godine uručeni su Zavodu vaučeri u vrijednosti od 300,00 eura,koji su realizovani u „Aroma“marketima za trgovinu robe.
Direktor Zavoda Vaselj Dušaj najtoplije se zahvalio donaciji,ističući da je pokazana pažnja prema našim korisnicima za poštovanje.

OSVOJENO ŠEST MEDALJA NA MEĐUNARODNIM SPORTSKIM IGRAMA OSOBA SA INVALIDITETOM BEOGRAD OPEN 2017

Kao po ustaljenom pravilu naši korisnici,već duži niz godina ostvaruju odlične rezultate na Sportskim igrama osoba sa invaliditetom.Iz godine u godinu ostvaruju pregršt medalja na takmičenjima u regionu.

Uspjeh je ponovljen i ove godine na Međunarodnim sportskim igrama Osoba sa invaliditetom Beograd open 2017 koje su održane u Beogradu od 22 do 24.09.2017.godine.Naime naša šestočlana ekipa uz podršku vaspitača-defektologa Snežane Ječmenice i fizioterapeutkinje Maje Markuš,osvojila je šest medalja.To je fantastičan uspjeh,tim prije što su medalje osvojene u vrlo jakoj konkurenciji.

Korisnici Zavoda sa oduševljenjem su dočekali svoje šampione.Medalje su osvojili:Marija 1.mjesto u plivanju na 50m;Maja 1.mjesto u trčanju na 50 m;Đuro 1.mjesto u trčanju na 50 m,Ivana 2.mjesto u trčanju na 50m ;Ismet 2.mjesto u plivanju na 50 m i treće mjesto u trčanju na 50m.

I u narednom periodu posvetićemo posebnu pažnju da našim korisnicima omogućimo učešće na takmičenjima kako u našoj zemlji,tako i u regionu,a zašto ne i šire,istakao je direktor Zavoda Vaselj Dušaj,ne krijući zadovoljstvo postignutim rezultatima,dodajući da će naša ekipa već početkom oktobra učestvovati na Međunarodnim sportskim igrama u Sarajevu,gdje takođe očekujemo dobre rezultate.