Jezik

Pretraga

Pratite nas na:

facebookBUTTON

PREDSTAVA “TREĆE VEČE” I KONCERT DRAGANA KOPRIVICE U ZAVODU “KOMANSKI MOST”

Nakon premijere na velikoj sceni KIC-a “Budo Tomović”, Studentski teatar iz Podgorice je izveo prvu reprizu svog novog komada “Treće veče” u humanitarne svrhe u JU Zavod “Komanski most”. Studentski teatar je time nastavio pozitivnu praksu da sve nove predstave tokom ovih godina izvodi u “Komanskom mostu”. Tako je i ovog puta s puno uspjeha dokazano koliki značaj u ustanovama ovoga tipa ima organizovanje kulturnih sadržaja u cilju dalje socijalizacije štićenika Zavoda kao institucije od posebnog društvenog značaja.
U komadu po tekstu i režiji Dragana Koprivice glavnu ulogu igra Adriana Žolja Bošković, a u ostalim se pojavljuju pjesnikinja Danijela Jovanović, učenice gimnazije “Slobodan Škerović”, Tijana Dedić, Nora Pavićević, Olivera Šukić, Milica Đaković, Elmina Purišić, Hana Škrijelj, Sofija Drakulović, kao i djevojčice, Lara Obradović i Luna Bošković. Majstor svjetla i tona je Dražen Milić, oficijelni fotograf Martin Ljiljanić, a organizator Željko Jovanović.
Scensku priču o uticaju muzičkih i rijaliti programa na TV-gledaoce štićenici Zavoda su prihvatili uz aplauze i puno smijeha, nakon čega je Koprivica priredio i svoj mini-koncert. Tokom koncerta su ga u najljepšoj atmosferi pratili i brojni štićenici Zavoda, da bi na kraju i neki od njih uzeli mikrofon u ruke i bili pozdravljeni od svih prisutnih uključujući i medicinsko i radno osoblje “Komanskog mosta”.
Na početku programa direktor Zavoda Vaselj Dušaj je pozdravio članove Studentskog teatra, kao i sve štićenike Zavoda, a na kraju se zahvalio svim prisutnima, i ukazao dramskim amaterima na značaj njihove pozorišne i kulturne misije za ustanove ovog tipa. Dušaj je izrazio i želju da mladi pozorišni amateri posjete “Komanski most” i s nekim novim kulturnim sadržajima, koji potom kod štićenika Zavoda redovno danima ostaju kao bitna tema razgovora.