OSVOJENO DESET MEDALJA NA SPORTSKIM IGRAMA OAZA I SPECIJALNE OLIMPIJADE BIH U SARAJEVU

Naša petočlana ekipa ostvarila je i ove godine odličan rezultat na sportskim igrama koje su održane u Sarajevu od 02.10.- 06.10.2019.godine, u organizaciji Udruženja za podršku osobama sa intelektualnim teškoćama na području Kantona Sarajevo ''OAZA'' i Specijalne olimpijade BIH. Sa ponosom ističemo da naši korisnici,već duži niz godina ostvaruju odlične rezultate na Sportskim igrama osoba sa invaliditetom. Uspjeh je ponovljen i ove godine. Niko od učesnika nije ostao bez medalje. Naime naša petočlana ekipa uz podršku direktora Vaselja Dušaja, fizioterapeuta Vladimira Vujnovića, i medicinske sestre Suade Rovčanin, osvojila je deset medalja, i to pet zlatnih, dvije srebrne i tri bronzane. To je fantastičan uspjeh, tim prije što su medalje osvojene u vrlo jakoj konkurenciji.

I u narednom periodu posvetićemo posebnu pažnju da našim korisnicima omogućimo učešće na takmičenjima kako u našoj zemlji, tako i u regionu, a zašto ne i šire, istakao je direktor Zavoda Vaselj Dušaj, ne krijući zadovoljstvo postignutim rezultatima. Ovo takmičenje ima regionalni značaj, i u veoma jakoj konkurenciji naša ekipa se istakla, čime ove osvojene medalje još više dobijaju na sjaju.

Naš korisnik Ismet Toskić, osvojio je zlatnu medalju u atletici, Maja i Đuro bronzanu. Ismet je osvojio srebrnu medalju u plivanju slobodnim stilom u dionici na 25m, dok je u plivanju slobodnim stilom na 50m osvojio bronzanu medalju kao i Marija. U kuglanju su naši korisnici ekipno osvojili 4 zlatne medalje.

Naša ekipa, iako malobrojna, ali puna snage, sportskog duha i prožeta željom za takmičenjem, ostvarila je rezultat za svaki respekt, a takmičarski duh je uzdignut bodrenjem od strane pratioca direktora Vaselja Dušaja, medicinske sestre Suade Rovčanin i fizioterapeuta Vladimira Vujnovića, koji su pratili naše takmičare na sportskim igrama.Korisnici su se vratili sa brojnim utiscima i oduševljenjem, kao i sa željom da se ponovo susretnu sa prijateljima koje su upoznali na igrama, uz obećanje da će sledeći put dati još više od sebe.Ove i slične aktivnosti su od velikog značaja u socijalizaciji korisnika,i veoma pozitivno utiču na njihovo samopouzdanje i lični razvoj, čemu će se u narednom periodu pridavati poseban značaj.

Direktor Dušaj je naveo i da je impresioniran gostoprimstvom domaćina, organizacijom igara i postignutim rezultatima naših korisnika.

Takođe, naša sportska ekipa zajedno za zaposlenim pratiocima i na čelu sa direktorom ustanove, bila je gost Ambasade Crne Gore u BiH. Srdačno ih je primio gospodin Radovan Miljanić, savjetnik u ambasadi.U vrlo prijateljskoj atmosferi i prijatnom razgovoru, istaknuto je puno razumijevanje za naše korisnike i veliki značaj učešća na sportskim manifestacijama za poboljšavanje kvaliteta segmenata njihovog socijalnog i zdravstvenog statusa. Na kraju susreta direktor se zahvalio na razumijevanju i toplom prijemu u Ambasadi.