Jezik

Pretraga

Pratite nas na:

facebookBUTTON

OBAVJEŠTENJE

Obzirom na novonastalu situaciju prouzrokovanu razvojem epidemije COVID-19 u našoj zemlji prvenstveno želimo da Vas informišemo da se naša ustanova, JU Zavod “Komanski most” , veoma odgovorno, ozbiljno i stručno bavi ovim problemom kao i organizacijom rada tokom trajanja izmijenjenih okolnosti. U cilju očuvanja bezbjednosti naših korisnika, kao i pružanja pravovremene njege i zdravstvene zaštite preduzeli smo sve potrebne mjere iz svoje nadležnosti. Sve naredbe i preporuke Ministarstva zdravlja i Instituta za javno zdravlje dosledno su ispoštovane. Na osnovu Naredbe za preduzimanje privremenih mjera za sprečavanje unošenja u zemlju, suzbijanje i sprečavanje prenošenja novog korona virusa Ministarstva zdravlja donijeli smo, 11.03.2020. godine, privremenu odluku o zabrani posjeta korisnicima, kao i zabranu i odlaganje svih aktivnosti koje na bilo koji način mogu ugrožavati zdravlje i život kako naših korisnika tako i zaposlenih. Pored pomenutih, donijeli smo i :

- Odluku o zabrani izlaska korisnika iz Zavoda,

- Odluku o zabrani prijema novih korisnika,

- Odluku o odlaganju pregleda korisnika u medicinskim ustanovama van Zavoda,

- Odluku o nabavci dodatnih količina sredstava za higijenu, kao i sredstava za dezinfekciju ruku, radnog prostora i ostale potrebne opreme.

U okviru Zavoda formiran je i krizni štab koji koordinira svim aktivnostima, prati dalji razvoj situacije i sa tim u vezi sprovodi potrebne radnje. U saradnji sa Ministarstvom odbrane sprovedena je i dekontaminacija svih spoljašnjih površina Zavoda, i ovaj postupak će se ponavljati i u narednom periodu. Pripadnici Voda hemijsko, biološko, radiološko nuklearne odbrane (HBRNO) Vojske Crne Gore odmah su odgovorili na naš poziv i na tome im se srdačno zahvaljujemo.

Zdravstveno stanje svih naših korisnika trenutno je stabilno, te ne postoji nijedna naznaka mogućeg razvoja infekcije unutar Zavoda. Medicinska služba sprovodi 24-časovni pojačani nadzor kako bi sve promjene bile pravovremeno uočene i tretirane.

Ovim putem, molimo roditelje, staratelje, članove porodica i ostala lica bliska našim korisnicima za razumijevanje i podršku za sve donešene odluke. Cijeneći Vašu opravdanu brigu, još jednom molimo da se suzdržite od posjeta u ovom periodu te ispoštujete odluke koje su donešene u ,svakako najboljem interesu svih nas. Možete nas kontaktirati svakodnevno putem telefona, a članovi stručne i medicinske službe pružiće Vam sve potrebne informacije.