slajd01.jpg
slajd04.jpg
slajd02.jpg
slajd03.jpg
previous arrow
next arrow

Pet medicinskih sestara i dvije njegovateljice JU Dom starih „Podgorica“ od 13. septembra svakodnevno pružaju podršku kolegama iz JU Zavod „Komanski most“ u obavljanju aktivnosti brige i njege o korisnicima. Rad u ovoj ustanovi od velikog je značaja za sve zaposlene prije svega zbog sticanja dodatnog iskustva, ali i usvajanja novih znanja i vještina.
Saradnja dvije ustanove formalizovana je 12. oktobra potpisivanjem Memoranduma o saradnji. Predmet Memoranduma je poslovna saradnja potpisnica koja u svom sadržaju podrazumijeva: organizaciju i sprovođenje zajedničkih aktivnosti u vidu razmjene i ustupanja zaposlenih u skladu sa mogućnostima i kapacitetima; zajedničko apliciranje za projekte; razmjenu informacija od značaja za poslovanje; zajedničko djelovanje i aktivnosti u cilju zastupanja prava korisnika; zajedničku edukaciju i usavršavanje zaposlenih; organizaciju zajedničkih događaja, obuka, konferencija, okruglih stolova i sličnog; umrežavanje na nivou programa, ustanova i zaposlenih i druge aktivnosti za koje se strane potpisnice slože da su od zajedničkog interesa i koristi.
Ovim putem želimo da iskažemo našu nemjerljivu zahvalnost za doprinos koji su dali našoj ustanovi, kako kroz sjajan timski rad i saradnju sa kolegama, tako i kroz izrazitu profesionalnost i humanost u svom radu sa korisnicima.Takođe se nadamo da će se ova jako lijepa saradnja između dvije ustanove nastaviti i u buduće, na obostrano zadovoljstvo i napredak kako zaposlenih u usavršavanju njihovog profesionalnog angažmana, tako i korisnika usluga - onih čijem kvalitetu života doprinosi ovakav profesionalni i humani angažman.

Jesen u svom carstvu boja budi posebnu radost kod korisnika, te su članovi kreativne radionice uz pomoć vaspitača napravili rad na temu JESEN. 
Koristeći  kombinaciju papira, boja, plodova jeseni-kesten, žir, opalo lišće...korisnici su dočarali jesen po njihovoj mjeri.
Na taj način korisnici razvijaju kreativnost, strpljenje, preciznost ali i učenje o jedinstvenosti radova i različitosti.

Radionica koja je posebnu pažnju privukla našim korisnicima je radionica koja je posvećena obilježavanju Evropskog dana osoba sa autizmom.
Ovaj četvrti oktobar je obojen plavom bojom u znak podrške osobama sa poremećajima iz autisičnog spektra, te su korisnici uz pomoć i nadzor radno okupacionih terapeuta organizovali kreativnu radionicu sa fokusom terapijskog učinka, relaksacije, izazivanje pozitivnih osjećanja, dobrog raspoloženja, izražavanja kreativnosti kao i suzbijanja nepoželjnih oblika ponašanja.

1. oktobra, na Medjunarodni dan starih, bilo nam je zadovoljstvo da prisustvujemo svečanoj akademiji koja je organizovana povodom 75 godina od osnivanja Doma starih "Grabovac" Risan.
Prisutnim su se obratili relevantni stručnjaci iz domena socijalne i zdravstvene zaštite odraslih i starih. Bilo je riječi o istorijatu institucionalizacije ustanova socijalne zaštite u Crnoj Gori, retrospektiva rada Ustanove.. Takodje je organizovana i svecana vecera. Dodijeljene su jubilarne nagrade zaposlenim.
Ovim putem zelimo jos jednom da cestitamo kolegama iz JU Dom starih "Grabovac" na 75 godina uspjesnog rada a svim starim licima da čestitamo njihov dan.

Vikend i slobodno vrijeme je najcesce rezervisan za uredjenje i odrzavanje higijene zajednickih prostora.
U toku prethodnih sedmica, dok je bilo lijepo vrijeme, poceli smo sa pripremama generalnog ciscenja inventara dnevnih boravaka, gdje cemo, s obzirom na vremenske prilike, u narednom periodu provoditi sve vise vremena.
Ovaj vid aktivnosti i okupacija kroz radno angazovanje se do sad pokazala i kao najomiljenija kod korisnika, pa samim tim je svako, shodno svojim potencijalima, dao doprinos.
Nakon toga smo, po obicaju, napravili druzenje uz tople napitke i slatko.