Jezik

Pretraga

Pratite nas na:

facebookBUTTON

Aktivnosti u sklopu projekta „ Institucionalna transformacija JU Zavod „Komanski most“

Aktivnosti u sklopu projekta „ Institucionalna transformacija JU Zavod „Komanski most“ – razvoj usluge stanovanje uz podršku, ko-finansiranog od strane Evropske unije i Vlade Crne Gore u sklopu Programa EU i CG za zapošljavanje, obrazovanje i socijalnu zaštitu, u  okviru grant šeme: “Podrška pružanju socijalne i dječije zaštite  u Crnoj Gori” odvijaju se planirano.
Korisnici koji su odabrani izuzetno su motivisani, te uz podršku zaposlenih obavljaju svakodnevne aktivnosti koje su im potrebne radi što boljeg sticanja vještina za samostalan život. Naime, korisnici uživaju prostoru u kojem borave pa su ga samim tim i kroz protekli period znatno oplemenili. Prostorije su prijatne i ušuškane, uređene lijepo i praktično, prilagođene svakodnevnici,a opet sa stilom. Zidovi su dekorisani skladno i nenametljivo sa istaknutim aktivnostima korisnika, njihovim fotografijama, crtežima i radovima gdje je korisnicima pružena mogućnost da izraze svoje kreativne ideje kroz radove razdrganih dezena u vidu drveća,zelenila koje prekirvaju zid. U proteklom periodu posebno su bili skoncentrisani na ukrašavanje prostorija i izradu novogodišnje dekoracije što je prostor dodatno obogatilo i dalo mu posebnu čar. Svaki kutak odiše toplinom porodičnog doma.

 

Predstavnici Dobrotvornog fonda Mitropolije crnogorsko-primorske "Čovjekoljublje" tradicionalno uoči Božića posjetili JU Zavod "Komanski most"

Predstavnici Dobrotvornog fonda Mitropolije crnogorsko-primorske "Čovjekoljublje" već tradicionalno uoči Božića, posjetili su JU Zavod "Komanski most" i tom prilikom korisnicima ustanove uručili praznične paketiće - koji su dodatno upotpunili prazničnu atmosferu u ustanovi, obzirom da je skromne želje naših korisnika lako ispuniti, te da je dovoljan mali znak pažnje kako bi se izmamio njihov osmijeh.

Ovim putem želimo da zahvalimo našim dobrotvorima na lijepom gestu, koji je u velikoj mjeri uljepšao praznične dane naših korisnika i po ko zna koji put podsjetio na postojanje humanosti u našem društvu.

Deponija d.o.o – Podgorica – DONACIJA

Naši prijatelji iz Deponije- Podgorica već tradicionalno pred novogodišnje praznike posjećuju i doniraju našu ustanovu. Ove godine su donirali izvjesnu količinu higijenske opreme, koja je od posebnog značaja za naše korisnike, na čemu im se ovom prilikom zahvaljujemo.

Predstavljanje uspješnih EU i ostalih projekata Ministarstva ekonomskog razvoja

Ministarstvo ekonomskog razvoja, uz podršku Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori, organizovalo je 18. Decembra u period od 11:00 do 14:00h u TC Delta City predstavljanje uspješnih EU i ostalih projekata ministarstva.

Događaj je otvorio ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović  i ambasadorka EU u Crnoj Gori Oana Kristina Popa koja se prisutnim obratila putem video poruke. Jedan od projekata koji je predstavljen na pomenutom događaju je i Institucionalna transformacija  JU Zavod “ Komanski most” - Razvoj usluge stanovanje uz podršku koji se realizuje u sklopu Programa EU i Cg za zapošljavanje, obrazovanje i socijalnu zaštitu, a u okviru Grant šeme “ Podrška pružanju socijalne i dječije zaštite u Crnoj Gori”.

Projektne štandove su obišli brojni posjetioci, ispred štanda naše ustanove predstavnici su bili  stručni radnici zavoda kao i naši korisnici koji su aktivno učestvovali u predstavljanju projekta. Na ovaj način su upoznali širu javnost sa značajem ove usluge u sistemu socijalne zaštite. Korisnici su dijelili promotivni material, kao i novogodišnje medenjake najmlađim posjetiocima koji su sami izrađivali.

Poseban segment ovog događaja obilježio je i razgov naših predstavnika sa ministrom ekonomskog razvoja Jakovom Milatovićem gdje smo  razmijenili korisne informacije, mišljenja i iskustva o projektnim aktivnostima.

Takođe, na ovom događaju putem videa predstavljena je projekcija promotivnog programa EU i CG za zapošljavnje, obrazovanje i socijalnu zaštitu kao i svečana dodjela sertifikata za 11 dobitnika Konkursa za sufinansiranje rane faze razvoja startup-ova.

Ističemo da je za pomenuti događaj vladalo veliko interesovanje, da smo ostvarili nove kontakte i dogovorili saradnje koje su za nas od posebnog značaja.

U susret novogodišnjim praznicima

U susret novogodišnjim praznicima počeli smo sa pripremama i ukrašavanjem našeg Zavoda. Korisnici sa velikim ushićenjem i radošću iščekuju novogodišnje praznike. Uz pomoć stručnih radnika aktivno su učestvovali u ukrašavanju paviljona, kićenju jelki, izradi ukrasa kao i u pravljenju kolača (novogodišnjih medenjaka). Na ovaj način smo podstakli njihovu kreativnost i doprinijeli prazničnoj atmosferi u našoj ustanovi. 

Takođe, korisnici uključeni u projekat “Institucionalna transformacija JU Zavod Komanski most – Razvoj usluge stanovanja uz podršku”, ko-finansiranog od strane Evropske unije i Vlade Crne Gore u sklopu Programa EU i CG za zapošljavanje, obrazovanje i socijalnu zaštitu, u okviru grant šeme: “Podrška pružanju socijalne i dječije zaštite u Crnoj Gori” aktivno učestvuju u svim pomenutim aktivnostima.