📌Pored zdravstveno-higijenskog tretmana, radno-okupacione terapije, veliki akcenat i trud se ulaze i u ishranu naših korisnika.
Njihova ishrana mora da zadovolji:
-da sadrzi dovoljno energetskih vrijednosti, hranljivih i zaštitnih materija,a sve u skladu sa nutritivnim potrebama.✅️
- da osigura dovoljno uravnotežen odnos tečnih i čvrstih namirnica koje su lako svarljive✅️
-da obezbijedi osjećaj sitosti i zadovoljstva nakon konzumiranja obroka.✅️
Zbog svega navedenog izbor namirnica je jako bitan i vrši se na godišnjem nivou i to planom javnih nabavki.
Izbor namirnica je strogo planiran, kao bi se iste mogle sto lakse i bolje prilagoditi korisniku.
📌Veliki akcenat se stavlja i jako je bitan način spremanja hrane, kako bi naši korisnici dobili doboljno nutritivno bogat obrok.
Dobijeni HACCAP sertifikat podrazumijeva uspostavljanje i primjenu dobre higijenske prakse (GHP), dobre proizvodjačke prakse (GMP), uvodjenje sistema samokontrole zasnovane na HACCP principima(analiza opasnosti i kriticne kontrolne tačke) i uspostavljanje sistema i procedura vezanih za praćenje hrane u svim fazama proizvodnje, prerade i distribucije.✅️